Het aanbrengen van structuur in uw leven en aanleren van een normaal dagritme

Structuur in uw leven & een dagritme aanleren

De mens is een gewoontedier en doet graag iedere dag (onbewust) min of meer dezelfde dingen. Voor veel mensen wordt het dagritme bepaald door factoren als werk, studie en het gezin. Deze factoren dwingen u namelijk uw dag op een bepaalde manier in te plannen; als u van 9 tot 5 werkt, moeten andere taken zoals boodschappen doen, schoonmaken en koken buiten deze tijdsperiode worden uitgevoerd. Dit ritme geeft de mens houvast. Plannen geeft rust en voorkomt stress op een later moment.

Toch lukt dit zeker niet altijd. Soms hebben we het erg druk of zijn we in beslag genomen door andere dingen. Hierdoor kan het voorkomen dat bepaalde (minder leuke) taken blijven liggen: de (af)was, het wegbrengen van lege flessen of het doen van de administratie. 

structuur

Als u moeite heeft met het inplannen van uw dag, week of zelfs maand, kunnen wij u helpen. Door samen met u te kijken naar uw dagindeling en terugkerende taken en dit in grote lijnen vast te leggen op papier, zult u meer inzicht krijgen in de manier waarop u uw tijd besteed en hoe dit wellicht verbeterd kan worden. Dit kan er wellicht voor zorgen dat u uiteindelijk meer vrije tijd overhoud en minder vaak te laat komt.