SDiZ voor jongeren

Merk jij aan jezelf dat het even wat minder gaat? Misschien heb je last van stemmingswisselingen en wordt je soms, zonder reden, opeens heel boos of verdrietig. Heb je problemen thuis, bijvoorbeeld met je ouders of broers en zussen? Heb je het gevoel dat er niet naar je geluisterd wordt en dat je niet op dezelfde golflengte zit met je familie? Wil je het liefste je ouderlijk huis verlaten? Wordt je gepest op school of heb je vaak depressieve gedachten?

Als het thuis niet lekker loopt, zoek je misschien toevlucht in zaken waarvan je weet dat ze eigenlijk niet goed voor je zijn. Voorbeelden hiervan zijn spijbelen, drugs- en/of alcoholgebruik, diefstal of vandalisme. Als je hier al mee bezig bent, zal je ongetwijfeld, diep van binnen, teleurgesteld zijn in je eigen gedrag. Wij begrijpen dat je je frustratie ergens kwijt moet en dat je met sommige problemen of gedachten liever niet meteen naar je ouders gaat. 

jongeren

Kom je verhaal bij ons vertellen. Wij kunnen je helpen meer inzicht te krijgen in je eigen thuissituatie en gaan met je kijken welke zaken of gespreksonderwerpen voor spanningen zorgen bij jou thuis. Zelfs als je je al (bijna) op het criminele pad bevindt, is het nog niet te laat. Het is heel belangrijk om te beseffen dat je op elk moment je eigen situatie kunt veranderen. Het gaat namelijk wel om jouw leven en welzijn. Wij kunnen je daarbij helpen. We gaan het gesprek met je aan en, als jij dat wilt, ook met jouw ouders.